A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02297 „Egészségügyi kompetenciafejlesztés és szemléletformálás a Valcer Táncstúdióban” azonosító számú és megnevezésű projekthez keretében a táncosoknak alkalma nyílt megismerkedni a masszázs egészségfejlesztésben és egészségmegőrzésben betöltött szerepével.  

Végh János sportmasszőr előadás és gyakorlati bemutató keretében beszélt a masszázs céljáról, fajtáiról, jótékony hatásairól, a gyógyításban és a versenysportban betöltött szerepéről.

A masszázs testi-lelki-szellemi szinten ható, gyógyító érintés, mely enyhíti a stressz hatásait, fokozza az izmok teljesítő képességét, jobb alvást biztosít, javítja a bőr állapotát, enyhíti a krónikus fájdalmakat. Az idegrendszerre gyakorolt nyugtató, stressz oldó hatása legalább olyan lényeges, mint fizikai hatásai. 

A sportmasszázs során intenzív erős mozdulatokkal mélyen stimulálják az izomszöveteket. Rendszeres alkalmazása esetén minimalizálhatók a sportsérülések, javul az izmok teljesítőképessége. Lazulnak a merev izmok, így terhelhetőbbé és kevésbé sérülékennyé válnak;  csökken az izomgörcs, a merev izmok okozta fájdalom. Sérülés esetén masszázs hatására gyorsabb lehet a gyógyulás folyamata.

Lényeges információ, hogy bizonyos betegségek esetén nem javallott a masszázs alkalmazása. A tréningen a Valcer négy csoportja vett részt a CLLD-Debrecen, azaz a „Cívis Lokális Lehetőségek Debrecenben (CLLD)” című projekt keretében.