A Valcer TáncSport Egyesületet 2014-ben alapította a Valcer Táncstúdió tagsága. Az Egyesület alaptevékenysége sporttevékenység szervezése, valamint a sporttevékenység feltételeinek megteremtése, a standard- és latin-amerikai sporttánc megismertetése és népszerűsítése szervezett szakmai közösség keretében fiatalok és idősek számára egyaránt.

Táncoktatással fejleszti a fiatalok mozgáskultúráját, a társastánc oktatásával népszerűsíti a mozgást, a táncsportot. Táncverseny szervezésével és az igazolt versenyzők menedzselésével törekszik a táncosok tudásának bemutatására, segíti őket a közösségi és egyéni élmények és eredmények elérésében. Tagja a Magyar TáncSport Szakszövetségnek és a Sportszervezetek Országos Szövetségének.

Szakmai támogatást nyújt a társastánc területén működő amatőr művészeti csoportoknak,

Szabadidős és szünidei kulturális és sportprogramokat szervez a társas- és versenytánc iránt érdeklődők számára.

Kapcsolattartásra törekszik a kultúra, a táncsport és szabadidős tevékenységek körében működő civil szervezetekkel, támogatja ezen szervezetek, társulások, kezdeményezéseit. Az eredményes működés érdekében együttműködésre törekszik állami és gazdálkodó szervezetekkel is.


Az egyesület minden sportolni, táncolni szerető személynek biztosítani kívánja, hogy szervezett foglalkozások keretében megismerhesse a tánc, sporttánc szépségét, mely a résztvevők számára mind szellemi, mind fizikai megújulást biztosít. A munka és a tanulás mellett a tagoknak a sporttánc a mindennapi megmérettetéshez elégséges erőt, önbizalmat és kitartást nyújt. A legtehetségesebbek nívós hazai és nemzetközi versenyeken mutathatják be tudásukat.

2022.
Igazolt versenyzők
Szabadidősport versenyrendszerében versenyzők

2023.
Igazolt versenyzők
Szabadidősport versenyrendszerében versenyzők