Alapítása óta a táncművészet területén tevékenykedik. A társastáncok tanfolyami oktatása során választódnak ki azok a tehetségek, akiknek életük meghatározó hobbijává válik a tánc.

Választhatók:

  • Társastáncok a klasszikus tánciskolák hagyományait követve
  • Latin-amerikai és standard versenytáncok
  • Formációs táncok
  • Mazsorett

A Valcer Táncstúdió székhelye Debrecen, Magyarország második legnagyobb városa, a Tiszántúl gazdasági és kulturális központja. Öntevékeny civil szervezetek sokasága működik a városban, s különösen jelentős az amatőr művészeti mozgalom, melyen belül – minden bizonnyal a debreceni virágkarneválnak köszönhetően – a tánc minden műfaja hódít. Neves művészeti műhelyekkel büszkélkedhet a néptánc, a modern-kortárstánc, a hip-hop, az akrobatikus rock and roll és versenytánc terén is.

A Valcer 1990-ben alakult két táncospár, Vadász Csaba – Fésűs Mónika, Bíró Csaba – Molnár Judit és – az akkori legeredményesebb debreceni versenytáncospár –  Kerekes Tibor és Havas Márta  elhatározásából.. A Pódium Műhely Egyesület égisze alatt működő csoport 1995. január 5-én vált egyesületként bejegyzett civil szervezetté. Koreográfusok Terdik-Tasi Tímea és Budai Attila, a mazsorettek vezetője Fekete-Erdei Melinda. Szervezeti vezetők: Dremák Éva és Kondásné Erdei Mária. Művészeti vezető, egyesületi elnök: Bíró Csaba.

Tánciskolák

Szeptember közepétől májusig tartó tanfolyamainkat kezdő táncosoknak ajánljuk. Az órák heti két alkalommal, hétköznap vannak. Az alsó korhatár 5 év, felső korhatár nincs.

Versenytánc

A kialakult gyakorlat szerint a fiatalok versenyeken mérik össze tudásukat standard és latin-amerikai táncokból, és eredményeik alapján minősítési osztályokba kerülnek. A versenytánc-mozgalom országos szerve a Magyar Táncsport Szakszövetség, melynek a Valcer Táncstúdió is tagszervezete.

A Valcer Táncstúdió  és egyben a hazai versenytánctörténet legkiválóbb táncosai: Andrea Silvestri és Váradi Martina, a latin-amerikai táncok 15-szörös magyar bajnok párosa.
2022-ben elért világraszóló eredményeik:
Világjátékok, Birningham latin táncok 4. hely
– Latin-amerikai táncok Európa-bajnokság, Szombathely 1. hely
– Latin show-tánc világbajnokság, Bécs 1. hely
– Profi latin világbajnokság, Lipcse 2. hely
– Profi latin világkupa, Bangkok 1.hely

Formációs táncok

A táncosok bemutatkozására a versenyek mellett számtalan lehetőség adódik. Ünnepségeken, bálokon, jótékonysági rendezvényeken, fesztiválokon nagyon kedveltek a formációs, azaz több pár által előadott táncok. Bázisként az első évtizedek ma már klasszikusnak számító koreográfiái után a korukat megelőző Jakson-mix (2009.) és a Mátrix (2012.) szolgálnak.

Mazsorettek

Mazsoretteink repertoárjában a fúvószenekarok által kísért menettáncok és a showtánc is megtalálható. Fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken különösen sikeresek a táncosokat és mazsoretteket egybeolvasztó nagyszabású koreográfiák.
A „mazsik” a Magyar Mazsorettszövetség” tagjaként versenyeznek.