2024. május 3-6. Szentegyháza, Erdély

Május elején az erdélyi Szentegyházasfaluban szerepelt a Valcer Táncstúdió 18 táncosa a FILI42 Zenei Fesztiválon (2024. 05. 3-5.)

Utazásunk bővelkedett programokban:

Odaúton megálltunk Farkaslakán Támási Áron síremlékénél, ahol Hadnagy Jolán a  farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke beszélt az íróról, a hazaszeretet fontosságáról, az Erdélyben élő magyarok hazához fűződő viszonyáról.

Szentegyházára érkezve elfoglaltuk a családok által felajánlott szállásunkat, majd este 7 órától a Gábor Áron Művelődési Ház koncerttermében elsőként a Székelyudvarhelyi Palló Imre Zeneiskola vonószenekarának hangversenyét hallhattuk, ezt követően vette kezdetét a feledhetetlen Fili42 gálahangverseny. Végül fáklyásmenet és utcabállal zárult az este.

Szombaton traktorokkal indultunk a Hargitára, hogy a természet regenerálódását segítendő, fenyőcsemetéket ültessünk a hegyoldal kopárabb részeire.
Este a Hegykői Bolla Géza Gyermekkórus lakodalmas játékokat adott elő, őket a Madéfalvi Schola énekiskolai diákjainak előadása követte, majd a Filibálon volt alkalmunk közös mulatozásra.   

Vasárnap délelőtt Fili-házi Csűrkalandra hívott minket Haáz Sándor a Fili karnagya, a kalandpark létrehozója és örökös fejlesztője. A kalandparkban átélt nem mindennapi megrázkódtatást kiheverendő, a Székelyudvarhelyhez tartozó Szejkefürdőre látogattunk, Orbán Balázs (18291890) író – a hatkötetes Székelyföld leírása című mű szerzője, néprajzgyűjtő – egykori birtokára. Az író síremlékéhez 16 székelykapu alatt vezet fel az út.  Az emlékpark szomszédságában épült meg a turistacsalogató Mini Erdély Park, ahol élethű makettek idézik fel Erdély legfontosabb történelmi várait, templomait, épületeit (Mini Transilvania).

Utazásunk legfőbb célja, az esti gálaműsor nagy tetszést aratott, melynek végén örömmel adtuk át ajándékainkat a minket elszállásoló, vendéglátó családoknak. Reméljük, jó hírét keltettük a Valcernek és Debrecennek.
Szereplésünkről beszámoltak a filisek honlapjukon, ahol fotókat is láthattok. https://www.fili.ro/
Utolsó nap Korondon vásárfiát vettünk, meglátogattuk a parajdi sóbányát, és indultunk haza.  
Erdély, a Gyerekfili száz csodát tartogat! Köszönjük az élményt és a vendégfogadást!

Köszönjük a kísérő szülőknek a részvételt és a segítséget!

Képek a fellépésről itt!