Családi nappal zárult a CLLD pályázat a Valcer Táncstúdióban

2023. május 31.

Az „Egészségügyi kompetenciafejlesztés és szemléletformálás a Valcer Táncstúdióban” című, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02297 azonosító számú, Cívis Lokális Lehetőségek Debrecenben (CLLD)  projekt keretében az egészség megőrzését célzó programok valósultak meg a Valcer Táncstúdióban. A 9.2 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás a táncosokon kívül a családok bevonását is lehetővé tette a programokba.  Az egy éven át tartó pályázati program utolsó kiemelkedő eseménye május 20-án a SZUSZ parkban megrendezett Valcer családi nap volt.

A versenytánc az egészségmegőrzés egyik legcélravezetőbb eszköze: a testmozgás fejlesztése során egyetlen testrész sincs kitéve túlzott megterhelésnek; lényege éppen az, hogy a táncos és párja a legharmonikusabb módon vigye véghez a mozdulatokat. Örömforrás a táncos és a néző számára egyaránt.

A tökéletesen kivitelezett és előadásra érett mozdulatsorok elsajátítása motivációt, erős jellemet, jól működő párkapcsolatot kíván és támogató közösségben a legeredményesebb. Mindezek fejlesztéséhez nyújtott lehetőséget a pályázat trénerek, elméleti és gyakorlati szakemberek bevonásával. Táncoktató mellett masszőr, pszichológus, egészségtanár segítette a táncosok munkáját.

Nyári táborozás alkalmával az élversenyzők, családi napokon a Valcer családok számára nyílt lehetőség az egészség megőrzésével kapcsolatos információk és gyakorlati tapasztalatok szerzésére.

Az érdeklődő szülők 60 órás Egészségügyi-életvezetési kompetenciafejlesztés IKT eszközökkel témájú képzésen vettek részt.

Növelte a megvalósult programok, előadások hatását és hitelességét, hogy az előadások és interaktív bemutatók és a képzés kivitelezői zömében a nagy Valcer-családhoz tartozó elismert szakemberek: volt táncosok, szülők vagy hozzátartozók.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

„A projekt eseményeiről képes beszámolókat  a www.valcer.hu oldalon, bővebb információt a http://projektek.valcer.hu/ oldalon találhatnak.

További információ:
Biró Csaba
egyesületi elnök

Elérhetőség: +36-30-993-2739, studio@valcer.hu