Jelenleg a Valcer Táncstúdió archivált weboldalát böngészi,
a 2023. március 1. utáni tartalmakat az alábbi linkre kattintva érheti el:

valcer.hu
Valcer Táncstúdió
Táncstúdió Művészeti Iskola Projektek Kapcsolat
Hírek
41 2006.02.11

Valcer-siker itthon és külföldön

A tavalyi évben a Valcernél volt az országban a legtöbb igazolt versenyző, s az év bajnoki sorozatában a Magyar Táncsport Szakszövetség 104 egyesülete közül a Valcer Táncstúdió az 5. legeredményesebbnek járó díjat vehette át.

Ugyanezen a hétvégén Szlovákiában, Lipany városában rendeztek Nemzetközi Nyílt Táncversenyt junior és felnőtt kategóriákban. A versenyre pontozóként hívták meg Bíró Csabát a Valcer Táncstúdió művészeti vezetőjét, s a versenyre valceros pár is nevezett.

A rendezvény már előző nap elkezdődött, hiszen a nemzetközi pontozógárdát és a felnőtt táncosokat a város képviselőtestülete fogadta és egy kötetlen baráti beszélgetésben bemutatták városukat, hagyományaikat. Lipany (magyarul hársfát jelent, s ez a jelkép található meg a címerükben is) kitett magárért a rendezvény szervezése és lebonyolítása tekintetében.

Az Ukrajnából, Csehországból Lengyelországból, Magyarországról és természetesen Szlovákia számos klubjából érkező több, mint 100 pár a város sportcsarnokában mérhette össze tudását a 9 fős nemzetközi pontozótestület előtt. A verseny hangulatát fokozta a helyi művészeti iskola énekkarának bemutatója. Nagy érdeklődés mellett zajlott a felnőtt „A” és „B” osztályos táncosok versengése, melyhez élő zenei kíséretet adott az Eperjes Big Band.

A csodálatos, fehér hóval borított dimbes-dombos vidék látványa, a fogadtatás, a kiváló versenyrendezés felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek. Mindezt koronázta a debreceni 4 pár által elért eredmény:

Standard táncokban:
D junior II korosztály: Tóth Szilárd – Verdes Lilla:I. hely
Latin-amerikai táncokban:
D junior II korosztály: Bilen Ákos – Karalyos Judit:I. hely
C junior II korosztály: Veres Erik – Skurla Dóra:I. hely
B felnőtt korosztály: Nagy Szabolcs – Balk Alexandra:I. hely

A rendezvényhez tartozó galéria »